Sveriges Mästerkock gjorde TV-inspelning på Eriksberg

 I Senaste nytt

Missa inte kvällens avsnitt av TV4-succén Sveriges Mästerkock. Då visas ett program som spelades in mitt bland det vilda på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Sveriges tuffaste matjury har varit på plats i Blekinge. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing ingick i ett tv-team som den 6-8 november 2016 spelade in ett avsnitt av det populära programmet Sveriges Mästerkock på Eriksberg.
 

– De kontaktade oss i somras och undrade om vi var intresserade av att de spelade in Sveriges Mästerkock här på Eriksberg. De ville lägga delar av programmet utanför studion och var intresserade av att exponera den vackra miljön och djuren, samt tillaga mat utomhus på en naturskön plats, berättar Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.
 
När tv-teamet var på plats visade sig Blekinge från sin allra bästa sida, med vackert väder och solsken.
– Det var naturligtvis mycket lyckat, eftersom själva tävlingen skulle spelas in utomhus vid havet.
 
Att tävlingen skulle genomföras i Blekinge var en hemlighet för amatörkockarna. Och vad de fick tillaga avslöjas i programmet i kväll. Men håll gärna utkik, några smaksäkra gäster – välkända i Blekinge, bjöds in för att kommentera maten som serverades ute i det vilda. Det slutgiltiga resultatet bedömdes naturligtvis av den riktiga juryn, Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing, som i samband med inspelningen besökte Eriksberg för första gången.
– Vi hoppas naturligtvis att de vill komma tillbaka, nu när de har sett vad vi kan erbjuda, avslutar Per-Arne Olsson.

Susanne Canerstam
Administrativ assistent för Mellby Gård.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka