Ny filmserie har världspremiär på Eriksberg

 I Senaste nytt

Den 31 maj har filmserien Skypaths smygpremiär på Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge. Viltvårdaren Natasha Illum Berg kommer då tillbaka till Eriksberg, som hennes farfar Bengt Berg en gång skapade, för att visa de första klippen från sin serie.

I Skypaths tas tittaren med på en resa från Eriksberg och ut i världen, till exotiska platser med starka kopplingar till det arv som Bengt Berg lämnade efter sig.

”Givetvis vill vi visa klippen först på Eriksberg där allting började”, säger Natasha Illum Berg, som föddes och växte upp i viltreservatet Eriksberg. ”Farfar räddade flera svenska djurarter från utrotning, som havsörnen och kungsörnen, och även den indiska noshörningen”, fortsätter hon.

På Eriksberg Hotel & Nature Reserv, där man än idag arbetar med att utveckla det djur- och naturliv som familjen Berg lade grunden för, gläds man åt världspremiären.

”Vi är mycket glada över att få visa delar av Skypaths som uppmärksammar Bengt Berg som på många sätt var en föregångare internationellt när det gäller naturfilmning samt djur- och naturvård”, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg.

För att läsa mer om premiären, klicka här.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka