Mellby Gårds stiftelse delar ut pris till lovande sångare

 I Senaste nytt

Sopranen Karin Blom blev den första stipendiaten av Otto Lindbladstipendiet som delades ut den 17 mars i Norra Mellby kyrka.

”Jag är otroligt glad över att tilldelas stipendiet, som hjälper mig i mina fortsatta studier. Mitt mål är att studera sång vid musikhögskola, helst i Österrike eller Tyskland, för att kunna fortsätta att utvecklas”, berättar Karin Blom.

Under hösten 2018 instiftade Mellby Gårds stiftelse tillsammans med Lunds Studentsångarförening, Otto Lindbladkören och Sösdala hembygds- och fornminnesförening ett musikpris för unga sångsolister. Otto Lindbladstipendiet på 50 0000 kronor delas ut vartannat år och ska uppmärksammas lovande svenska, unga sångare som vill satsa på en internationell karriär inom musiken.

 ”Det nya Otto Lindbladstipendiet är ett oerhört glädjande och angeläget initiativ, som fyller en mycket viktig funktion, nämligen att uppmärksamma och underlätta en fortsatt karriär för yngre talangfulla sångbegåvningar i vårt land”, säger Bengt Hall, tidigare chef för Malmö Opera och Kungliga Operan.

Läs mer om stipendiaten och priset här
https://www.nsk.se/2019/01/30/sopran-far-nystartat-stipendium/

Börja skriva och tryck på Enter för att söka