Mellby Gård förvärvar Oscar Jacobson

 I Senaste nytt

Mellby Gård har förvärvat Oscar Jacobson AB från Valedo Partners Fund 1 AB. Oscar Jacobson är ett ledande varumärke inom herrmode med distribution genom egna butiker, oberoende återförsäljare och egen e-handel i Norden och norra Europa.

Oscar Jacobson, med en historik sedan 1903, är idag ett modevarumärke fyllt med textilkunnande, tradition och nytänkande. Genom ett mångårigt fokus på kvalitet, sortiment och attraktivt mode har Oscar Jacobson lyckats etablera ett varumärke som idag attraherar konsumenter över tre generationer. Verksamheten, med kontor i Borås och Stockholm, har ca 80 medarbetare och distribution sker till den nordiska och nordeuropeiska marknaden.

Mellby Gård har en långsiktig investeringshorisont och ser ett stort värde i att den nuvarande ledningen fortsätter att förverkliga bolagets affärsplan. I och med förvärvet kommer Thomas Gustafsson och Sven Knutsson från Mellby Gård att ta klivet in i Oscar Jacobsons styrelse.

– Oscar Jacobson är ett fint och välskött bolag med ett starkt 115-årigt varumärke och produkter av mycket hög kvalitet. Tillsammans med bolagets erfarna ledning vill Mellby Gård fortsätta att expandera i bolagets huvudmarknader men också stödja ledningen i dess internationella och digitala initiativ, säger tillträdande Styrelseordförande Thomas Gustafsson.

– Mellby Gård, med sin gedigna erfarenhet av klädkonfektion och breda industriella kunnande, kommer att tillföra Oscar Jacobson det ägarstöd som behövs för bolagets planerade expansion under kommande år. Vi ser fram emot att skriva nästa kapitel i Oscar Jacobsons långa och framgångsrika historia, säger David Thunmarker, VD Oscar Jacobson.

För mer information eller kommentarer vänligen kontakta;
Thomas Gustafsson, vVD Mellby Gård AB
0734-19 61 24
thomas.gustafsson@mellby-gaard.se

Sven Knutsson, VD Mellby Gård Innovation och Tillväxt AB
0730-79 90 08
sven.knutsson@mellby-gaard.se

Om Oscar Jacobson
Oscar Jacobson grundades 1903 och har sedan dess fokuserat på herrmode med kvalitet i design, tyger och passform i en ”modern och tidlös elegans”. Under de senaste åren har Oscar Jacobson förnyat och expanderat sitt erbjudande för att nå en bredare målgrupp som omfattar tre generationer. Med Norden som huvudmarknad har bolaget påbörjat en internationell expansion i Tyskland och England, med goda initiala resultat i butiker och varuhus. Oscar Jacobson hade 2017 en omsättning på 282 mkr och distribuerar idag produkter via drygt 250 oberoende återförsäljare, 10 egna butiker, 3 outlets och i egen nylanserad online-butik.
För mer information, se www.oscarjacobson.com

Om Mellby Gård
Mellby Gård är ett familjeägt, långsiktigt konglomerat med en entreprenörssjäl. Investeringarna sker i verksamheter med tydlig tillväxtpotential, såväl i Sverige som internationellt, i ett spann av branscher: från tillverkningsindustrin och detaljhandeln till utbildningssektorn och tjänsteföretag.
För mer information, se www.mellby-gaard.se

Susanne Canerstam
VD assistent för Mellby Gård.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka