Jonas Jaenecke blir ny VD för Söderberg & Haak Maskin AB

 I Senaste nytt

Jonas Jaenecke tillträder som VD för Söderberg & Haak och tar över posten från nuvarande VD Hans Ripa. Söderberg & Haak har genomgått en expansiv omorganisation för att öka sitt återförsäljarnätverk, ett arbete som nu går in i en ny fas med anpassning och finslipning av organisationen.

”Hasse Ripa har under alla sina år i företaget åstadkommit väldigt mycket. Bland annat har han återintroducerat entreprenadmaskiner i verksamheten med JCB och genom Komatsu. Nu är entreprenadsidan snart den dominerande volymen av verksamheten. Jag vet hur många timmar som ligger bakom allt detta arbete och jag är oerhört tacksam över Hasses mångåriga insatser”, säger Mellby Gårds representant, styrelseordförande Erik Andersson.

Rekryteringen av ny VD tillför värdefull erfarenhet från entreprenadbranschen, ett segment som genom varumärket Komatsu blivit allt mer centralt för Söderberg & Haak. Jaenecke har flerårig erfarenhet som VD för Delvator, som har den svenska generalagenturen för Hitachis entreprenadmaskiner, och kommer senast från en VD-tjänst Ikaros Cleantech.

”Jag gläder mig åt att återvända till entreprenadmaskinbranschen och utveckla mitt kunnande även om lantbrukets maskiner. Söderberg & Haak är ett anrikt företag med en stark ägare som vill stärka sin marknadsposition ytterligare” säger Jonas Jaenecke.

Under ledning av Jonas Jaenecke ska Söderberg & Haak fortsätta sin resa med att utveckla potentialen i entreprenadverksamheten och effektivisera lantbruksorganisationen.

”Jag ser fram emot att ta del av Jonas Jaeneckes gedigna erfarenhet för att ta Söderberg & Haak in i nästa fas och att skriva ytterligare ett kapitel i bolagets mer än 150-åriga historia”, avslutar Erik Andersson.

För mer information, kontakta:
Erik Andersson, 070-29 30 719

Susanne Canerstam
VD assistent för Mellby Gård.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka