Eriksberg Hotel & Nature Reserve

NORDENS STÖRSTA SAFARIPARK

Med sina 925 hektar är Eriksberg Nordens största safaripark. Eriksberg erbjuder moderna konferenslokaler, hotell med hög standard och förstklassiga restauranger. ”Vår vision är att Eriksberg ska vara en av norra Europas mest exklusiva och intressanta upplevelse- och mötesplatser”, säger Per-Arne Olsson, vd för Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Per-Arne Olsson och hans medarbetare på Eriksberg Hotel & Nature Reserve har anledning att vara nöjda.

– För tredje året i rad har vi utsetts till Blekinges bästa restaurang av White Guide. Dessutom har det populära tv-programmet ”Sveriges Mästerkock” spelat in ett avsnitt mitt bland det vilda, säger Per-Arne Olsson.

Under året har man satsat på en utveckling av aktivite­terna för att öka upplevelsen för besökarna. I slutet av 2016 levererades en specialtillverkad safaribil, en Toyota Land Cruiser med förlängt chassi och anpassad för att ta ut besökarna att uppleva det rika naturlivet i alla väder, även nattetid.

– Bilen är en del i Eriksbergs satsning för att nå ut på den internationella marknaden. Varför resa till Afrika, när du kan åka till Eriksberg? frågar Per-Arne Olsson retoriskt.

Visionen är att Eriksberg ska vara en av norra Europas mest exklusiva och intressanta upplevelse- och mötesplatser med naturnära omgivning. Evigt, äkta och kärlek är led­orden.

– Under året har vi haft flera spännande event. Bland annat ett gastronomiskt event med Daniel Berlin, som har tilldelats en stjärna i Guide Michelin och är en av Sveriges mest uppfinningsrika unga kockar, berättar Per-Arne Olsson.

Sveriges tuffaste matjury med Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing från TV4 tittarsuccé ”Sveriges Mästerkock” har som sagt också varit på plats.

– Producenterna ville lägga delar av programmet utanför studion för att exponera den vackra miljön och djuren. När programmet sändes fick vi mycket uppmärksamhet och det bidrar naturligtvis till att sätta Eriksberg på kartan än mer, säger Per-Arne Olsson.

En annan uppmärksammad händelse är att de utrotningshotade visenterna har fått rekordmånga kalvar i år, 14 stycken, vilket visar att djuren trivs och mår bra. Det gör även davidshjortarna, som är utrotade i vilt tillstånd. De släpptes in i hägnet i juni 2016 och har nu fått sina första kalvar inne i parken.

– All verksamhet på Eriksberg grundar sig på djuren och reservatets värden. Miljö, kultur och att bevara och utveckla djur- och naturlivet samt den biologiska mångfalden är viktig i allt arbete som görs, understryker Per-Arne Olsson.

Per-Arne Olsson

Vd Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Eriksberg Vilt & Natur AB

Eriksberg är ett naturreservat utanför Åryd i Karlshamns kommun. Fastigheten består av 1348 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 925 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Här finns bland annat kronvilt, dovvilt, davidshjort, vildsvin, visenter och mufflonfår. Sommarstammen uppgår till cirka 1 500 djur.

Antal besökare till Eriksberg under året har överstigit 60 000 personer.

De olika verksamheterna på gården är restaurang, hotell och konferens, event, turism, skog, naturvård och jakt.

Eriksberg ägs sedan 2008 av Rune Andersson genom Mellby Gård.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka