Dunis VD till Mellby Gård

 I Senaste nytt

Thomas Gustafsson väljer att kliva av VD-posten i Duni AB där han varit verksam sedan 2012.

I hans ställe tillträder Johan Sundelin, för närvarande VD för Santa Maria som ingår i Paulig Group. Thomas Gustafsson kommer senare att tillträda ett antal roller inom bolagssfären Mellby Gård AB vilka bland annat äger närmare 30 % av Duni.

Thomas Gustafsson och Mellby Gård har jobbat tillsammans i många år. Samarbetet började då Thomas tog rollen som VD för Brämhults Juice år 2002. Sedan dess har Thomas varit engagerad i flera av Mellby Gårds styrelser, däribland i Smarteyes. Han var även styrelseledamot i Duni innan han tillträdde som koncernchef 2012.

– Vi är oerhört tacksamma för det arbete Thomas utfört som VD för Duni, där han haft en avgörande roll i att skapa en osedvanlig värdetillväxt under de senaste fem åren. När Thomas nu väljer att gå vidare från sin operativa VD-roll för att istället jobba på en mer strategisk nivå, ser vi på Mellby Gård fram emot att ta del av Thomas kompetens och erfarenheter inom vitt skilda branscher. Således kommer Thomas att gå in i styrelsen för Mellby Gård AB samt som styrelseordförande och styrelseledamot i några utav Mellby Gårds bolag, säger Johan Andersson, VD för Mellby Gård.

– Vi välkomnar samtidigt beslutet att utse Johan Sundelin som ny VD i Duni. Med Johans bakgrund känns rekryteringen väldigt passande för bolagets framtid och borgar för en smidig övergång mellan avgående och tillträdande VD, avslutar Johan Andersson.

För mer information;
Johan Andersson, VD Mellby Gård
Mobil: 070-888 33 06 eller e-post: johan@mellby-gaard.se

Om Mellby Gård
Mellby Gård är ett familjeägt, långsiktigt konglomerat med en entreprenörssjäl. Företaget investerar i verksamheter med tydlig tillväxtpotential, i Sverige och internationellt, och i ett spann av branscher: från tillverkningsindustrin och detaljhandeln till utbildningssektorn. För mer information, se www.mellby-gaard.se

 

Susanne Canerstam
VD assistent för Mellby Gård.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka