StudentConsulting AB

HELA SVERIGE SKA ARBETA

StudentConsulting har senaste året satt över 10 000 personer i arbete på 150 orter i Sverige och övriga Norden. Resultatet avspeglar sig både i den ekonomiska utvecklingen och i de många priser och utmärkelser som tilldelats det innovativa bemanningsbolaget.

I april fick bolagets grundare och vd Tobias Lindfors Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj – en belöning för framstående entreprenörskap.

– Jag är otroligt stolt över utmärkelsen och den resa som startade i studentkorridoren för 20 år sedan. Det roliga med just det här priset är att det fokuserar på att uppmärksamma ägarledda bolag som långsiktigt arbetar för att skapa jobb i Sverige, säger Tobias Lindfors.

StudentConsulting har genom åren vunnit en rad utmärkelser såsom Årets företagare i Sverige, Årets Grundare och Årets Entreprenör i Sverige, Sveriges snabbast växande företag (3 gånger) och Årets Gasellföretag (4 gånger). I år fick bolaget dessutom för andra året i rad utmärkelsen ”Branschens nöjdaste kunder”.

Framgångarna syns också tydligt i bokslutet för verksamhetsåret 2016/17.

– De senaste åren har vi ökat lönsamheten kraftigt och i år nådde vi en vinstmarginal på 55 miljoner, jämfört med fjolårets 40. Omsättningen har också haft en positiv utveckling och är nu uppe i närmare 900 miljoner, berättar Tobias Lindfors.

Grunden till framgången ligger enligt Tobias Lindfors i företagets ledande digitala rekryterings- och bemanningssystem som de själva har utvecklat under 16 års tid.

– Vi såg redan i början på 2000-talet att hela vår bransch gradvis kommer att digitaliseras. Den som kan erbjuda den bästa kombinationen av fysiska kontor och den bästa digitala matchningen kommer att vara vinnare.

Idag har StudentConsulting uppdrag på mer än 150 orter i Norden.

– Vi jobbar med stora ramavtal med bland andra Trygg-Hansa, Ahlsell, ABB, H&M och många andra ledande bolag och då behövs det rikstäckning och även nordiska avtal. Det får vi dels via våra lokala kontor och dels via våra digitala kanaler där vårt video-cv fungerar fantastiskt bra och ger arbetsgivare möjlighet att ”möta” våra kandidater på ett bra sätt även på distans.

StudentConsulting är idag den ledande privata arbetsförmedlaren på marknaden och den aktör som får ut högst andel kandidater i arbete. För närvarande får mer än 57 procent av de arbetssökande jobb.

En växande del av verksamheten är vikariehantering som startade för fem år sedan när bolaget fick uppdraget att hantera vikariebemanning för skolorna i Bodens kommun. Nu sköter man även vikariehanteringen i bland annat Lerums kommun och på privata skolor i runtom i landet.

– När en lärare blir sjuk anmäler hen det via internet till vårt vikariesystem. Systemet matchar automatiskt vilka tillgängliga konsulter som uppfyller kompetenskraven för den anmälda vakansen. Direkt går meddelande ut där de blir tillfrågade om de har möjlighet att rycka in, berättar Tobias Lindfors.

Systemet sköter hela hanteringen, men det fungerar också utmärkt som ett instrument för rekrytering.

– Studenter jobbar extra som vikarier samtidigt som de bygger kontakter och meriter, vilket leder till fasta jobb. Facit från Boden, där vi haft 150 studenter som jobbat i poolen, är att 41 har fått fast jobb, säger en nöjd Tobias Lindfors.

Tobias Lindfors

Vd StudentConsulting AB

StudentConsulting AB

StudentConsulting är Nordens ledande bemannings- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter, akademiker & unga i karriären. StudentConsulting jobbar inom verksamhetsområdena bemanning, rekrytering, omställning/matchning, och entreprenad.

Rekryteringsnätverket består av 2 500 kunder, över 400 000 kandidater, cirka 40 000 jobbansökningar/
månad.

StudentConsulting har sitt huvudkontor i Luleå och är Norrbottens största privata arbetsgivare. Under det senaste året har 10 837 personer satts i arbete på över 150 uppdragsorter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Bolaget grundades i Luleå 1997 av Tobias Lindfors och ett par studenter.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka