Studentconsulting AB

Effektiv digital matchning vår främsta styrka

Vår stora styrka är att vi är otroligt duktiga på att matcha arbetssökande med de jobb som finns tillgängliga på marknaden. Det är vår unika kombination av att vi är ett rekryterings- och bemanningsföretag med uppdrag på över 150 orter i Skandinavien samtidigt som vi är specialiserade på digital matchning, säger Tobias Lindfors vd på StudentConsulting. Tack vare vår digitala matchning kan vi bli effektivare och få ut fler personer i arbete.

Grunden till vår framgång ligger i vårt digitala system som vi själva har utvecklat under 15 års tid. Vi var först ut i Sverige med studentbemanningen och insåg att det går 3–4 studenter på en heltid, vilket innebär att vi måste vara 3–4 gånger så effektiva och ha en extremt bra administration för att kunna hantera detta på ett bra sätt.

Vi såg också att hela vår bransch gradvis kommer att digitaliseras och den som kan erbjuda den bästa kombinationen av fysiska kontor och den bästa digitala produkten kommer att bli vinnare.

2007 var vi först ut i Sverige med video-cv som effektiviserar väldigt mycket.

I somras hade vi som exempel på digital matchning cirka 500 personer från Sverige som arbetade i Norge. Huvud­delen av dem åkte inte över till Norge för att få jobbet utan vi svarar för kvalitetssäkringen av de sökande och skickar över video-cv till arbetsgivarna som sen godkänner och tillsätter tjänsterna. På så sätt sparar vi otroligt mycket kostnader och skapar en effektivare matchning.

Vikariehantering är en växande produkt för oss. För tre år sedan fick vi uppdraget att hantera vikariebemanning för skolorna i Bodens kommun. Då utvecklade vi ett system som sköter hela hanteringen av all vikariehantering.

När en lärare blir sjuk anmäler han/hon det via internet till vårt vikariesystem. Systemet matchar automatiskt vilka anmälda arbetssökande som uppfyller kompetenskraven för den anmälda vakansen. Direkt går meddelande ut där de blir tillfrågade om de har möjlighet att rycka in.

Utöver att vikariesystemet sköter vikarietillsättningen så har kunden möjlighet att anställa studenterna när de är klara med studierna.

Genom vikariesystemet löser kunden både vikarietillsättningen och en stor del av sitt rekryteringsbehov.

Med detta system klarar vi även av att hantera sjukfrånvaron hos stora nationella aktörer som Trygg Hansa, IKEA, H&M och Posten.

Vi har under året fått utmärkelsen ”Branschens nöjdaste kunder” och det är mycket tack vare våra system. Vi har kvalitetssäkring inbyggt i våra system och vi följer upp allt i realtid, avslutar Tobias Lindfors.

Tobias Lindfors

VD Student Consulting AB

StudentConsulting AB

StudentConsulting är Nordens ledande bemannings- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter, akade–miker & unga i karriären. StudentConsulting jobbar inom verksamhetsområdena bemanning, rekrytering, omställning/matchning, och entreprenad. Senaste året har StudentConsulting satt över 10 000 unga i jobb. Ovanstående fyra verksamhetsområden är nyckeln till att vi som bemanning och rekryteringspartner ska kunna hjälpa våra kunder att öka sin lönsamhet.

Bolaget grundades i Luleå 1997 av Tobias Lindfors och ett par studenter.

StudentConsultings jobbnätverk består av 2 500 kunder, över 400 000 kandidater, 40 000 jobbansökningar/
månad. Vi har det senaste året satt fler än 10 000 unga i jobb med utgångspunkt från mer än 150 uppdragsorter i Sverige, Norge och Danmark.

Börja skriva och tryck på Enter för att söka