Oscar Jacobson

Under de sista dagarna av räkenskapsåret 2017/2018 slutförde Mellby Gård förvärvet av konfektionsföretaget Oscar Jacobson. Det anrika varumärket har på senare tid breddats mot yngre målgrupper och bolaget står nu redo för en geografisk expansion.

Oscar Jacobson grundades 1903 och är ett ledande varumärke inom herrmode i Norden och norra Europa. Hög kvalitet i design, tyger och passform kombineras med både tidlös elegans och ett attraktivt mode för modemedvetna män i alla åldrar. Därigenom attraherar Oscar Jacobson idag kvalitetsmedvetna konsumenter över tre generationer.

Bolaget omsatte 282 miljoner kronor 2017 med en lönsamhet som står sig väl bland framgångsrika modeföretag. Med Norden som huvudmarknad säljer bolaget sina produkter via drygt 250 oberoende återförsäljare, 10 egna butiker, 3 outlets och en egen nylanserad e-handelsbutik. VD för Oscar Jacobson är David Thunmarker som tidigare bland annat varit VD för modeföretaget Tiger.

”Oscar Jacobson har påbörjat en internationell expansion i Tyskland och England och vi ser goda initiala resultat i butiker och varuhus. Det här är ett nytt kapitel i bolagets långa och framgångsrika historia”, säger David Thunmarker.

Som ägare kommer Mellby Gård stödja bolagets erfarna ledning att genomföra denna affärsplan. Oscar Jacobson kompletterar dessutom Mellby Gårds övriga engagemang i modebranschen.

”Vi tror att Oscar Jacobson kommer att bli en bra affär på egna meriter. Dessutom tillför bolaget kunskapssynergier eftersom Mellby Gård äger företag som agerar i fler delar av modebranschens värdekedja. Branschen är i förändring och här finns både utmaningar och möjligheter som vi måste hantera. Med fem bolag inom den här vertikalen ökar vår insikt och vi får nya perspektiv kring hur vi bäst drar fördel av branschens omställning”, säger Mellby Gårds vice VD Thomas Gustafsson som sedan förvärvet gått in som ordförande i bolaget.

”Citat

– Namn Efternamn, VD

FAKTA

Börja skriva och tryck på Enter för att söka